Campaniile electorale din perioada interbelică în România au fost marcate de mobilizare, discursuri puternice, propagandă agresivă și uneori violență. Această perioadă (1918-1940) a fost caracterizată de o competiție intensă între partidele politice, în special între Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Național Țărănesc (PNȚ) și Garda de Fier.

Presa scrisă era un instrument principal de influență, astfel ziarele partidelor publicau articole de atac la adresa adversarilor.

Afișele electorale din România interbelică erau și ele un instrument esențial de propagandă politică. Ele reflectau stilul vizual al epocii, având un design simplu, dar de impact, cu mesaje clare și puternice. Se foloseau simboluri precum plugul pentru țărănism sau steagul României pentru naționalism. O astfel de imagine a fost folosită de Partidul Național Liberal Român, înaintea alegerilor din noiembrie 1919, pe coperta Calendarului pentru alegătorul satului, ilustrând un soldat din Primul Război Mondial și un țăran în costum tradițional, cu plugul și steagul.

Deseori era folosită caricatura, precum cea publicată în ziarul politic Aurora al Partidului Țărănesc, cu ocazia alegerilor parlamentare din 1926. Prin intermediul acesteia era lansat un atac împotriva Partidului Popular al lui Alexandru Averescu aflat la guvernare și împotriva Partidului Național Liberal, liderii celor două partide fiind reprezentate sub forma a doi șobolani cu chip de om.

Alegerile parlamentare române din iulie 1932 – un cetățean citind afișele electorale
Miting al Partidului Național Țărănesc Român la Bârlad, județul Tutova, 12 decembrie 1935