În perioada interbelică, Bucureștiul a fost un adevărat laborator arhitectural, unde stilul Art Deco a avut un impact semnificativ, alături de stilul modernist și influențele neoromânești. Acest stil, originar din Franța se caracterizează prin fațade geometrizate cu linii drepte, forme simplificate, volume clare; elemente decorative cu motive inspirate din mașini, avioane, raze solare, valuri, zig-zaguri; balcoane și feronerie metalică.

Sunt utilizate materiale de construcții precum: beton armat, mozaic, fațade placate cu piatră sau cărămidă aparentă. Stilul a fost preferat în arhitectura civilă, în special pentru blocurile de locuințe și clădirile comerciale, oferind orașului un aer modern și cosmopolit. Bucureștiul interbelic era adesea comparat cu Parisul sau New York-ul, datorită acestui stil avangardist.

Exemple de clădiri Art Deco din București: turnul ce ceas și radio din piața Bibescu-Vodă, blocul ARO, proiectat de arhitectul Horia Creangă, Palatul Telefoanelor, o combinație de Art Deco cu stilul corporativ american; Hotelul Ambasador, o clădire elegantă cu fațadă geometrică și balcoane specifice stilului; Casa Assan etc.

Un mic turn Art Deco cu ceas electric și aparate meteorologice, în București, din Revista Radio
© Neoclassicism Enthusiast, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Blocul ARO
Casa Assan
Hotel Ambasador
Palatul Telefoanelor